Off Topic A place to boldly go off topic. just about anything goes.

help!!!!!!!!!

  #1  
Old 02-10-2015, 08:29 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2015
Posts: 6
Default help!!!!!!!!!

i just installed a cold air intake a week ago the next day check engine light came on the code was p0401 i know that has something to do worth the emissions and everything I've checked days its egr valve but i can't seem find any tutotal or pictures i don't know if i should try to just put the stock intake back on our keep trying to figure this thing out i just barely cut out the family mechanic cause i think he was ripping me off so I've been doing all the maintenance and work myself but i don't really know that much about cars just watching u tube videos
 
  #2  
Old 02-10-2015, 10:51 PM
Super Moderator
Join Date: Jan 2008
Location: PTW
Posts: 11,746
Default

What is the year of the car and engine type; V6 or 4-cylinder?

P0401 is insufficient exhaust flow for the exhaust gas recirculation (EGR) system.
 
  #3  
Old 02-11-2015, 08:44 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2015
Posts: 6
Default 4 cyl

it's a 09 4 cyl 2.4
 
  #4  
Old 02-11-2015, 09:02 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2015
Posts: 6
Default

i know it's the egr system but i don't know how to fix it or where to start
 
  #5  
Old 02-11-2015, 12:28 PM
Super Moderator
Join Date: Jan 2008
Location: PTW
Posts: 11,746
Default

This engine model does not have an EGR system.

Suggest rechecking the code to determine if it was P0401 or something else.
 
  #6  
Old 02-11-2015, 01:10 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2015
Posts: 6
Default

man I'll have too go get it scanned again i was sure that was the code have you heard anything about installing an intake and getting the check engine light or the possibilities
 
  #7  
Old 02-11-2015, 08:30 PM
Super Moderator
Join Date: Jan 2008
Location: PTW
Posts: 11,746
Default

Does happen installing an intake can cause codes.

Check for loose or disconnected hoses, clamps, etc.

What brand and model intake?
 
  #8  
Old 02-12-2015, 11:55 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2015
Posts: 6
Default

Originally Posted by toyomoho View Post
Does happen installing an intake can cause codes.

Check for loose or disconnected hoses, clamps, etc.

What brand and model intake?
some no name brand but i put the stock in last night and still getting the light
 
  #9  
Old 02-12-2015, 07:51 PM
Super Moderator
Join Date: Jan 2008
Location: PTW
Posts: 11,746
Default

If the trouble code was not cleared by a scanner, it may take a few days for the computer to run its systems tests and reset.

Give it a few days and if possible recheck the trouble code number.
 
  #10  
Old 03-27-2015, 12:26 AM
Junior Member
Join Date: Mar 2015
Posts: 1
Default

I cannot tell the difference yet buddy! Supposedly, I want to buy too! However,
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: help!!!!!!!!!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.