Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification. let's hear about it here.

confused

  #1  
Old 03-01-2012, 05:38 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Default confused

i bought a 09 camy and im confused cause to listen the music normal i have to put the volume over 40 also my aux comes and goes i hit the aux button alot of times some times it comes on and then it doesnt ..my main question is ,is my radio gone bad? it look like the previous owner had a aftermarket system in the car....PLEASE HELp!!!!!...also what is a radio setting condeser relay and where is it located?
 
  #2  
Old 03-01-2012, 11:34 PM
Super Moderator
Join Date: Jan 2008
Location: PTW
Posts: 11,738
Default

Where did you come up with the term radio setting condenser relay?

Does the stereo have a CD or tape player and is the volume normal when using these?

What brand and model of stereo?
 
  #3  
Old 03-02-2012, 04:37 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Default

I was looking on eBay for a radio & I came across that relay so I thought that could b a problem which I really don't know also I have the factory original radio in the car & the volume does the same with the cd or radio also it has the aux separate in a compartment below & it doesn't wanna work
 
  #4  
Old 03-02-2012, 10:14 AM
Super Moderator
Join Date: Jan 2008
Location: PTW
Posts: 11,738
Default

Please clarify.

The radio is stock.

The previous owner added what additional items? More speakers, additional amp, Etc.
 
  #5  
Old 03-03-2012, 07:30 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Default

Yes its a stock radio look like the previos owner messed with the radio cause when i was gonna remove it to c id my aux was..loose the radio had One bolt holding it...i also saw amp wiring in trunk so i really.dont know id radio is any good
 
  #6  
Old 03-03-2012, 10:54 AM
Super Moderator
Join Date: Jan 2008
Location: PTW
Posts: 11,738
Default

The unit in the dash is wired to the amp in the trunk. Check wire connections at each location.

The amp in the trunk would have a part number.

If the amp is blown the sound level will be greatly reduced.
 
  #7  
Old 03-04-2012, 12:25 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Default

Ok the previos owner did not leave amp just wiring all over car i took it out so there wasn't any fuse
 
  #8  
Old 03-04-2012, 06:57 PM
Super Moderator
Join Date: Jan 2008
Location: PTW
Posts: 11,738
Default

If wires are all over the place perhaps this is the problem.

Toyota had two types of radios. One had the amp built into the radio in the dash, the other had a remote amp controlled by the head unit in the dash. The remote amp may be under the passengers seat.

There may have been a CD player in the trunk.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
zeroman600
General Tech
0
06-26-2011 05:32 PM
hin nation
General Tech
1
02-10-2008 11:44 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: confused


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.